Stell og helse
Du er her: Forsiden > Fisk > Stell og helse
ESHA 2000 20ml Bredtpektret effektiv medisin mot sopp, finneråte og bakterielle sykdommer. Esha 2000 kurerer et bredt spekter av sykdommer, over 18 kjente sykdommer som rammer våre akvariefisk. Esha 2000 hjelper mot sopp, bakterielle og parasittiske infeksjoner som f.eks. finneråte, munnsåpp, neonsyke, bukvattensot og sår. Esha 2000 hjelper også hunden til å leges etter sårskader.
kr 99
- +
eSHa 202 20ml eSHa 202 er et desinfeksjonsmiddel mot bakterie- og sopp på sider av dekorasjoner i akvariet. eSHa 202 tolereres av fisk, reker, planter og filtre. Hvis du har kraftig algevekst, anbefaler vi Protalon 707. Protalon 707 Må IKKE kombineres med eSHa 202)
kr 99
- +
eSHa alx 20ml eSHa alx er den medisin som benyttes til parasitt typer som Maxillopoda (Crustasea), Karpelus (Argulus), ankerorm (Lernaea), ergasilus (lus i gjellene), Salminocola (lus i gjellene). Må ikke benyttes der det er reker og, eller skalldyr!! eSHa-alx tolereres godt av akvariefisk i ferskvannsakvarier, damfisk og saltvannsfisk. Utidvis forsiktighet saltvannsakvarier der det er laverstående dyr som koraller, anemoner, kråkeboller, snegler, skjell, reker, sjøstjerner etc. I slike tilgeller er det bedre å ta fisken ut for behandling i eget karantene akvarium. Hold øye med fiskene under behandlingen og hvis det oppstår komplikasjoner anbefales det å filtrere vannet over aktivt kull for å fjerne medisinrester. Foreta deretter realt vannbytte.
kr 199
- +
ESHA EXIT 20ml ESHA EXIT er trolig markedets mest effektive, og skånsomme medisinen (for fisk, planter og bakterekultur) mot hvitprikk. Medisinen er også effektiv mot andre mindre ektoparasitter spm Oodinium. Esha EXIT kan benuttes i alle akvarier, selv om du har snegler/reker i karet. Medisinen ødelegger heller ikke bakteriekulturen i det biologiske filtret ditt. Normalt holder det fint med en tredagers kur, men noen ganger er parasittene vanskeligere å bli kvitt, og da er det fullt mulig å fortsette kuren i lengre tid. Etter endt behandling fjernes resteneav medisinen ved å filtrere vannet over kullfilter i 36-72 timer, eller ved å foreta noen store vannbytter. Denne medisiner er høyst virksom mot Hvitprikk (Ichthyophthirius), Oodinium (alle varianter) og trolig Chiodpnella m.fl. Medisinen sies også å ha god effekt mot "store, hvite prikker", og "sorte prikker". Dersom fisken din ser ut til å ha kløe, finneklemming, og/eller fargeforandringerm er det verst å forsøke denne medisinen. eSHa EXIT kan kombineres med eSha 2000 og eSHa gdex, i de tilfeller der man mistenker at det også kan være bakteriell infeksjon i akvariet, eller for å få en bredere kur mot parasitter. Ut over dette bør det vises den største forsiktighet med bruk av andre produkter sammen emd eSHa EXIT.
kr 79
- +
eSHa Gastrobac 10ml eSHa Gastrobac er en svært effektiv behandling mot bakteriell sykdom i ferskvannsakvarier. eSha Gastrobac behandler bakterielle slim sykdommer og bakterielle infeksjoner i slimlaget. Tilstedeværelsen av store mengder dødt organisk materiale kan føre til fiskesykdommer forårsaket av bakterier, som også er kjent som bakteriell slim sykdom. Sykdommen manifesterer seg ved det slimlignende stoffet der den berørte fisken, men også planter og ornamenter kan dekkes (delvis). Store mengder biologiske rester i akvariet, som matrester, døde planter, død fisk eller snegler er generelt grobunn for bakteriene sm forårsaker denne sykdommen. eSha Gastrobac kan også brukes som et forebyggende tiltak for behandling av nye planter eller ornamenter før de introduseres til akvariet ditt. eSHa Gastrabac tolereres IKKE av snegler, havsnegler (sebrasnegler osv.) og må fjernes om evt behandling starter. Det toleres godt av fisk, reker planter og filterbakterier. Bivirkninger og kontraindikasjoner: Ingen kjent.
kr 79
- +
eSHA Gdex 20ml eSha Gdex behandler gjellemark og hudmark, som f.eks gyrodactylus, dactylogyrs og Cestoder (båndmark). I kombinasjon med Hexemita har du en perfekt kombinasjon for behandling av Diskus og guppy som er spesielt utsatt for disse parasittene. 20mø behandler 300 liter akvarievann. Kan benyttes både i ferskvann og saltvanns akvarierer. NB: Må ikke benyttes i saltvannsakvarier med laverestående dyr.
kr 199
- +
eSHa Hexamita 20 ml eSHa Hexamita er en kur mot hullsyke hos Diskus. Hullsyke er en følgesykdom av svekket helse pga. tarmflaganteller.
kr 149
- +
eSHa Minaroll 20ml eSHa Minaroll er en unik sammensetning av sporstoffer, vitaminer og mineraler. Det gir fiskene dine de mengdene de trenger for et sunt liv. - Øker motstanden mot sykdom - Korrigerer vitaminmangel - Stimulerer bedring fra sykdom - Kan brukes i tropiske, kaldtvanns- og sjøvannsakvarier. - Reduserer fiskestress. eSHa Minaroll er spesielt bra for fisk som ikke har naturlig matforsyning. Det gir også tilleggsstøtte for fisk som er i vekst, avler eller gyter.
kr 99
- +
eSHa ndx 20ml eSHa ndx er en effektiv medisin mot innvendige rundormer som Anisakis, Camallanus, Capillaria, Pseudocapillaria, Oxyurdis, Eustrongylids. Dette produktet dreper også planaria og ikkeparasittiske nematoder. Kjennetegn på fisk med rundorm er redusert vekt og appetitt, og synlige ormer i analåpningen. 20ml behandler 450 litervann. Kan benyttes både i ferskvann og saltvann. NB: Må ikke benyttes i saltvannsakvarier med laverestående dyr.
kr 199
- +
eSHa Optima 20ml eSHa Optima har en unik kombinasjon av sporelementer, mineraler og vitaminer som mangler i ditt kranvann. Disse ingrediensene hjelper til å gjenskape den naturlige tropiske miljøet som dine fisk fortjener. Hever fiskens helse og øker motstandskraften mot sykdommer og parasitter. Øker laksvilligheten på fiskene.
kr 79
- +
eSHa Protalon 707 20ml eSHa Protalon 707 er en effektiv behandling som eliminere alle alger i akvariet ditt. I motsetning til andre behandlinger skader det ikke akvariumsplanter (det hjelper dem faktisk å vokse!). Og det trygt for fisk og filtre. eSHa Protalon 707 er effektiv mot trådalger, skjeggalger, slimalger, svartalger, grønne alger, sveve alger og tusenvis av andre alge arter. eSHa Protalon 707 er en unik toflaskebehandling. De to flaskene jobber sammen for å gi deg et effektivt algicid og en planteforsterkning i en behandling. Samtidig fjerner det uklart vann fra algeoppblomstring og bidrar til å forhindre at alger kommer tilbake. - Eliminerer alle alger. - Ufarlig for fisk og planter - Eliminerer faren for å velge feil behandling. - Forhindrer at alger kommer tilbake og vedlikeholder planter.
kr 169
- +
Vannprøven for pålitelig og nøyaktig bestemmelse av fire viktige vannverdier. for en nøyaktig bestemmelse av de fem vannverdiene: total hardhet, karbonathardhet, pH-verdi (ferskvann), karbondioksid og nitrittverdi i tillegg til testreagenser, inneholder den et fargekart og en doseringssprøyte. pålitelige og nøyaktige måleresultater, bredt spekter etter målinger av pH og KH-verdien, kan CO2-verdien til vannet leses i beregningstabellen for CO2-innholdet guiden gir mye verdifull informasjon om tema akvarievann alle testene, som er tilgjengelige i minilaboratoriet, er tilgjengelige som påfyllingsemballasje et perfekt nybegynnersett eller som en gave Innhold: 6 testløsninger, 4 testflasker, doseringssprøyte, fargekart og instruksjoner med anbefalinger og nyttige tips.
kr 899
- +